concert at ngallery

Sunday, 13 October 2019 at 18:30

ngallery, Kazantzaki 4, Chalandri, Greece, 152 34

Sylvia Hinz

SYLVIA HINZ – THE SADLY UNKNOWN
Noise, Silence, What Now #5 @ ngallery

Η ngallery, το υβριδικό στούντιο της συνθέτριας Νικολέτας Χατζοπούλου, συνεχίζει να παρουσιάζει projects που εντάσσονται στον θεματικό κύκλο Noise, Silence, What Now και προέρχονται από ανοιχτό κάλεσμα σε εικαστικούς, μουσικούς και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το πέμπτο event του κύκλου, προσκεκλημένη της ngallery είναι η Sylvia Hinz, κορυφαία φλογερίστα με παγκόσμια αναγνώριση. Η Γερμανίδα μουσικός και διευθύντρια συνόλων θα παρουσιάσει ένα workshop το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και τη συναυλία The Sadly Unknown μαζί με μία ομιλία την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. 

Workshop
Το workshop της Sylvia Hinz απευθύνεται σε συνθέτες, εκτελεστές αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη σύγχρονη μουσική και ειδικότερα για τις δυνατότητες της φλογέρας όπως τις έχει εξερευνήσει εκείνη μέσα από διαφορετικά projects και έργα που έχουν γραφτεί ειδικά για να τα εκτελέσει η ίδια. Οι συνθέτες μπορούν να φέρουν ένα ολοκληρωμένο έργο για φλογέρα ή ένα έργο σε εξέλιξη σε μορφή sketches, ώστε να το παίξει η Sylvia Hinz και να ανοίξει μία συζήτηση γι’ αυτό.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Εισιτήριο : 10€ (workshop) / 15€ (workshop + συναυλία) 
Ώρα: 18:30 - 21:30
Ώρα προσέλευσης: 17:30
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή για το workshop και στείλτε το έργο σας έως τις 10 Οκτωβρίου στο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Συναυλία: The Sadly Unknown
Με τη σειρά συναυλιών The Sadly Unknown, η Sylvia Hinz προωθεί σε όλο τον κόσμο και ενθαρρύνει το έργο γυναικών αλλά και άγνωστων στο κοινό συνθετών, ενώ αναβαθμίζει το ρόλο της φλογέρας στη σύγχρονη μουσική. Τα έργα παρουσιάζονται τις περισσότερες φορές σε πρώτη εκτέλεση στις χώρες όπου πραγματοποιούνται οι συναυλίες. Η Sylvia Hinz συνεργάζεται άμεσα με τους συνθέτες, οι οποίοι δημιουργούν για εκείνη έργα αποκλειστικά για φλογέρα ή φλογέρα και φωνητικά, ηχητικά αντικείμενα και ηλεκτρονικούς ήχους. 
Τα έργα που θα παρουσιαστούν στην αθηναϊκή συναυλία The Sadly Unknown έχουν γραφτεί ειδικά για τη Sylvia Hinz :

Wanderlust (2018) + tape – Cat Hope (1966, AU)
Hypnos (2018) tenor recorder + tape – Martyna Kosecka (1989, PL)
hinab (2018) – Jeanne Strieder (1980, DE)
Thrínos (2017) – Catherine Robson (1995, UK)
distant fields (2014) + tape – Nicoleta Chatzopoulou (1976, GR)

Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Εισιτήριο: 8€ (συναυλία) / 15€ (workshop + συναυλία)
Πρόγραμμα
18:30-19:30 Ομιλία της Sylvia Hinz
19:30-20:30 Διάλειμμα για ποτό και σνακ
20:30-21:30 Συναυλία

Λίγα λόγια για τη Sylvia Hinz
«Νομίζετε ότι γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει μια φλογέρα; Μία συναυλία της Sylvia Hinz θα σας αλλάξει τη γνώμη. Με την αφοσίωσή της σε πολλές μορφές πρακτικής της νέας μουσικής, η Sylvia Hinz ανατρέπει όλα τα κλισέ για τις δυνατότητες της φλογέρας.»
Με το σφοδρά και τολμηρά δραματικό στιλ των performances της, η Sylvia Hinz έχει αναδειχθεί σε κορυφαία φλογερίστα παγκοσμίως, ενώ διακρίνεται για την εξειδίκευσή της στη σύγχρονη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό. 
Ξεκινώντας από σπουδές στη φλογέρα (στο University of Arts Berlin με τον Gerd Luenenbuerger), στην πειραματική μουσική (με τον Dieter Schnebel), στη μουσική δωματίου (με τον Nigel North) και στη μουσική διεύθυνση συνόλων (στο BAK Trossingen), η Sylvia Hinz ανέπτυξε μια πολύπλευρη πορεία με συναυλίες και projects που εξερευνούν ασυνήθιστους συνδυασμούς οργάνων και διασταυρώσεις διαφόρων μορφών τέχνης (π.χ. ζωγραφική, λογοτεχνία και γλυπτική), ενώ καλλιεργεί διεθνείς συνεργασίες με μουσικούς, συνθέτες και εικαστικούς.
Ξεχωριστή θέση στο έργο της Sylvia Hinz έχουν τα τέσσερα σύνολα που έχει συν-ιδρύσει (XelmYa, UMBRATONO, Catenation και The Bewitched Project), με τα οποία πειραματίζεται με τις διάφορες πτυχές της σύγχρονης μουσικής και τις συνδέσεις της με άλλες μορφές τέχνης. 
Ανάμεσα σε συναυλίες, ομιλίες και masterclasses σε φεστιβάλ πειραματικής μουσικής (Specs On!, Festival Turbulences Sonores, Mujeres en la Música Nueva, Sonic 3.0), συνέδρια (International Women and/in Musical Leadership, Conference, The Politics of Performance and Play. Feminist Matters) και πανεπιστημιακά και μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Conservatorio de Música Gilardo Gilardi, Koosha Music Institute, Carl von Ossietzky University), η Sylvia Hinz ασχολείται με το vlogging, τα podcasts και την προώθηση γυναικών που ασχολούνται με τη σύνθεση μέσα από την επιμέλεια ειδικών playlists στα social media, ενώ έχει συν-ιδρύσει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ArtEquality για θέματα ισότητας και φεμινισμού στις τέχνες.

Σύνδεσμοι για τη Sylvia Hinz
sylviahinz.com
soundcloud.com/sylviahinz
youtube.com/sylviahinzrecorder
sylviahinz.bandcamp.com
facebook.com/Sylvia.Hinz.Recorder

Η ngallery βρίσκεται στην οδό Καζαντζάκη 4 στο Χαλάνδρι, πίσω από το σταθμό του μετρό Αγία Παρασκευή. Περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα της ngallery και για το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στον θεματικό κύκλο Noise, Silence, What Now θα βρείτε στο https://www.nicoletachatzopoulou.com/gallery.Workshop & Concert with Sylvia Hinz - Recorder

the sadly unknown

Wanderlust (2018)* + tape - Cat Hope (*1966, AU)
Hypnos (2018)* tenor recorder + tape - Martyna Kosecka (*1989, PL)
hinab (2018)* - Jeanne Artemis Strieder (*1980, DE)
Thrínos (2017)* - Catherine Robson (*1995, UK)
distant fields (2014)* + tape - Nicoleta Chatzopoulou (*1976, GR)

* written for Sylvia Hinz

Price for workshop : € 10 
Price for talk & concert : € 8
Combo ticket workshop & concert : € 15